6 jaja
250 g secera
1,5 dcl ulja
2 dcl jogurta
1 vanilin secer (ili mahuna od vanilje
1 prasak za pecivo
350 g brasna
100 g tamne cokolade
400 g trisanja
1. pjenasto misat secer i zutanjke
2. postepeno dodavat ulje, jogurt i brasno sa praskom za pecivo
3. u smjesu umisat i tucene bjelanjke
4. sa kuvacom promisat narezanu cokoladu i trisnje
5. kalup za kuglof namastit i dobro pobrasnit, izlit tjesto unutra i pec oko 45 minuta na 180
6. pustit da se kuglof skroz ohladi i tek onda vadit iz kalupa
p.s. ako ko zna kakav trik kako da trisnje ne padnu na dno biskvita bila bih zahvalna da podjeli tu
informaciju
Ako želite da se trešnje ne spuste na dno uvaljaje ih u mlevene prezle, badem ili kokos pa polako spustite u testo kada je vec u kalupu.
OdgovoriIzbrišiPozdrav,
Sanja