
pocela je skola, pocela sam radit... malome i muzu kuham navecer tako da neman ni snage ni volje slikavat i pisat po blogu... zapravo nakon jako dugo vremena dani su mi ispunjeni poslom i iman cudno radno vrime. ali nema veze, sve to ide u sluzbu :) najvise mi nedostaje roko, a i koji put kuvanje. danas smo ja i on skupa napravili palacinke. tj . on je mutija a ja sam dodavala sastojke, pomoga mi je i stavljat punjenje na njih. pravi mali pomagac!
nadam se da cu se brzo naviknit na raspored i da cu malo cesce stavljat recepte, ka i prije.
za palacinke:
mjerica mi je bila cikara od 1 dcl. smjesa mora bit malo gusce od smjese za palacinke.
1.5 cikara (salica) razenog brasna
1.5 cikare brasna
2 jaja
2.5 cikare vode
2.5 cikare mlika
3 zlice maslinovog ulja
sol
par kapi tabaska
murtilice
timjana
1. sve sastojke pomisajte i pustite da odstanu uru vrimena
2. ako je tjesto previse gusto dodajte jos malo vode ili mlika
3. pecite namaloj teflon tavi
4. pustite da se ohlade
za punjenje:
500 g mljevenog od kokose
1 kapula
1 mrkva
1 male pelate
sol
papar
mrvu secera
2 zlice maslinovog ulja
1. na maslinovom ulju dinstajte kapulu i naribanu mrkvu
2. kad kapula uvati boju dodajte meso, pasirane pelate i zacine
3. dinstajte sa otvorenim poklopcem dok ne ispari skoro sva tekucina od poma
4. pustite da se ohladi
za besamel:
2 mala masla
1 zlica brasna
2 dcl mlika
100 g naribane gaude
20 g naribanog parmezana
mrvu soli
papar
muskatnog orascica
1. na vatri rastopite maslo, dodajte brasno
2. kad brasno upije maslo dodajte mliko, zacine i sir
3. kad se zgusne maknite sa vatre
- svaku palacinku napunite sa 2 zlice mlivenoga. zarolajte palacinku i stavite u vatrostalnu posudu
- kad ste sve palacinke napunili (oko 10 malih palacinka), premazite ih besamelom
- pecite na 200C oko 20 minuta ili dok ne uvate zlatnu boju.
kužim te za taj kroničan nedostatak vremena .. nažalost svima nam je tako.
OdgovoriIzbrišiali palačinke su sjajne.
drž se :)