za biskvit:
3 velika jaja
3 zlice brasna
2 zlice ulja
3 zlice cukra
1. odvojit zumanjke i bjelanjke
2. od bjelanjaka napravit snjeg
3. smiksat zumanjke i secer, kad smjesa postane pjenasta dodat ulje pa brasno
4. u gornju masu dodat snjeg od bjelanjaka
5. stavit u kalup za torte pec na 180C oko 10-15 minuta
za kremu:
750 g maskarponea
500 ml slatkog vrhnja
100 g cokolade sa 70% kakao
100 g bjele cokolade
400 g smrznutih malina
secer u prahu
1 zelatina fix
1. od slatkog vrhnja napravit slag, dodat maskarpone i secera po zelji sve dobro ismisat
2. rastopit obe vrste cokolade i odvojit maline na 2 djela
3. kremu od vrhnja i maskarponea odvojit na 2 djela
4. u prvi dodat 200 g citavih malina i tamnu cokoladu
5. smjesu od malina i tamne cokolade stavit na biskvit
6. u drugi dio dodat bjelu cokolada, pasirane (stapnim mikserom) maline i gelatinu fix
7. svjetlu kremu stavit na tamnu kremu
8. ostavit u frizideru
9. prije serviranja izvadit 20 minuti iz frizidera
ovo ti je super, ali stavarno super
OdgovoriIzbrišihvala!!! krema je prefina... da sam jos biskvit natopila sokom od malina bila bi to savrsena torta :D
OdgovoriIzbriši