
oko 150 g ociscenih sparoga
200 g rize
2 mlade kapulice
15 g parmezana
2 zlice masla
sol
papar
1. tvrdi dio sparoga stavite u 4 dcl vode i pustite da se kuha 15 minuta
2. kad se skuha, procidite i ostavite tekucinu
3. na 1 zlici masla zazutite kapulicu i mekidio sparoge, kad kapulica pocme vatat boju dodajte sol, papr i rizu
4. dinstajte sve skupa na suho 3-4 minute
5. dodajte tekucinu od sparoga (pazite da uvik morate dodat duplu kolicinu tekucine od rize)
6. neka se kuha bez poklopca dok se riza ne skuha (po potrebi dodat jos tekucine)
7. maknit sa vatre i dodat parmezan i maslo
Odličan rižoto!
OdgovoriIzbrišiSve si napisala osim u kojoj fazi dodati MEKI dio sparoge:)
OdgovoriIzbrišiAjd to dodaj da znamo, pozdrav!
pod 3. pise da se doda kapulica i sparoga, a sad sam nadodala meki dio sparoge. pozdrav!
OdgovoriIzbrišikrasno...angriz je taman kako triba...
OdgovoriIzbrišičekamo novi recept :)
OdgovoriIzbriši