utorak, 2. studenoga 2010.

sniceli u tocu sa mrkvom


4-5 telecih snicela
1 velika kapula
3-4 komada luka
4 velike mrkve
2 velike zlice konserve (paste od poma)
2-3 zlice ulja
2 lovorova lista
2-3 zlice brasna
sol
papar

1. na ulju dinstat krupno isickanu kapulu i luk, posolit, nakon 2-3 minute zalit vodom
2. nek se kuha sa poklopcem dok kapula skroz ne omeksa
3. kad omeksa zgnjecit sa gnjecilicom za pire (ili pinjurom)
4. isickat mrkvu na kockice, dodat na zgnjecenu kapulu, posolit, popaprit, dodat 2,5 dcl vode, konservu i lovorov list
5. telece snicele istuc sa batom i jednu stranu snicela uvaljat u brasno
6. snicele stavit u tecu, dodat jos malo vode i kuhajte 10 minuta sa poklopcem na teci


uz to dobro ide riza ili pire

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails