utorak, 27. siječnja 2009.

varivo od lece




2 mrkve
2 krumpira
1 kapula
300 g lece
1 velika zlica konserve
2 kobasice (moze i hrenovke, ali lipse je kad je bar 1 kobasica dimljena)
sol
papar
maslinovo ulje
2-3 lovorova lista

1. zazutit kapulu i mrkvu na maslinovom ulju
2. dodat lecu, zacine, lovor, krumpir i vodu
3. kad je leca gotova dodat zlicu konserve i nasickane kobasice
4. maknit sa vatre, i pustit da odstane 10 minuta

ako je varivo glavno jelo, onda po osobi ide 150 g mahunarki. dio lece se moze zamjenit sa orzom (jecmom) ili nekom drugom zitaricom.


Broj komentara: 5:

  1. Super, jednostavno a jako fino.
    Hoce li uskoro koji dobar recept za pašticadu ukrasit ovaj blog :)

    OdgovoriIzbriši
  2. pasticadu nikad nisam radila... ali sam toliko samouvjerena da znam da bi mi ispala savrsena :)
    mogla bi sljedeci tjedan pasticadu i njoke... treban samo nabavit dobro meso u svog mesara...

    OdgovoriIzbriši
  3. Cekamo recepte dalje, ovo je zatisje pred buru ili ?????

    OdgovoriIzbriši
  4. ma bit ce recepata. veceras radim rafaelo kuglice, sutra zapeceno povrce... moga bi past i strudel od sira (mislim se bili vukla kore sama, nisam davno...) cekam da se skupi par receptica :)
    iden sad radit popecke od blitve... sutra ce bit 3 nova recepta!

    OdgovoriIzbriši