srijeda, 2. rujna 2009.

(opet) pizza od razenog brasna sa svjezim sirom i tikvicama


radila sam 3 pizze (iman okrugle skrovade, bas za pizzu) i svoju sam pizzu napravila sa svjezim sirom i tikvicama. kolicine za tjesto su vam za 3 okrugle pizze. nadjev je za 1 pizzu. mogu vam rec da sam stvarno gustala u ovoj veg pizzi, drugi put cu stavit pola svjezeg sira, a pola fete, mislim da ce bit jos finije

za tjesto:
150 g ostrog brasna
350 g razenog brasna
3 zlice maslinovog ulja
1 zlicica soli
1 zlica secera
1 kesica suhog kvasca
300 - 350 ml mlake vode
+ brasno za posipanje

1. smiksajte sve sastojke i ostavite da se dize 3-4 sata (meni se dizalo u zatvorenoj posudi preko noci)
2. podjelite tjesto na 3 djela i razvaljajte na brasnu krug
3. stavite na skrovadu

3 zlice svjezeg sira
1/2 tikvice
vlasac
4-5 zlica salse (pelate, sol, malo secera i papar ukuhat)
bosiljka
sol papar

1. naribajte tikvice i posolite ih, nek odstanu 10 min
2. pomisajte vlasac, bosiljak, (iscidene) tikvice i sir, dodajte soli i papra
3. razvaljano tjesto premazite salsom, i na to raspodjelite sir sa tikvicama
4. nek se pece na najvecoj temperaturi 10-15 C

4 komentara:

Snježa kaže...

I aj bih guštala rađe u ovoj verziji!

Shangri La Food kaže...

Ovo mi je super.. Pizzu stvarno volim, ali kad pojedem one klasične krepam :), bude mi premasno. U zadnje vrijeme mi skroz pašu ovakve zdravije verzije..

Anonimno kaže...

stavi mileram umisto svjezeg sira, super je

Vali kaže...

Odlično izgleda!

Related Posts with Thumbnails