petak, 23. listopada 2009.

torta od malina, cokolade i maskarponea


za biskvit:

3 velika jaja
3 zlice brasna
2 zlice ulja
3 zlice cukra

1. odvojit zumanjke i bjelanjke
2. od bjelanjaka napravit snjeg
3. smiksat zumanjke i secer, kad smjesa postane pjenasta dodat ulje pa brasno
4. u gornju masu dodat snjeg od bjelanjaka
5. stavit u kalup za torte pec na 180C oko 10-15 minuta

za kremu:

750 g maskarponea
500 ml slatkog vrhnja
100 g cokolade sa 70% kakao
100 g bjele cokolade
400 g smrznutih malina
secer u prahu
1 zelatina fix

1. od slatkog vrhnja napravit slag, dodat maskarpone i secera po zelji sve dobro ismisat
2. rastopit obe vrste cokolade i odvojit maline na 2 djela
3. kremu od vrhnja i maskarponea odvojit na 2 djela
4. u prvi dodat 200 g citavih malina i tamnu cokoladu
5. smjesu od malina i tamne cokolade stavit na biskvit
6. u drugi dio dodat bjelu cokolada, pasirane (stapnim mikserom) maline i gelatinu fix
7. svjetlu kremu stavit na tamnu kremu
8. ostavit u frizideru
9. prije serviranja izvadit 20 minuti iz frizidera

2 komentara:

Shangri La Food kaže...

ovo ti je super, ali stavarno super

Sanja kaže...

hvala!!! krema je prefina... da sam jos biskvit natopila sokom od malina bila bi to savrsena torta :D

Related Posts with Thumbnails