petak, 23. listopada 2009.
cokoladno srce sa kruskama
1 velika kruska
75 g tamne cokolade sa 70% kakaoa
50 g masla (sobne temperature)
2 velika jaja
4 zlice brasna
3 -4 zlice secera
1 zlica praska za pecivo
1. secer, zumanjke i maslo dobro smiksat
2. dodat brasno, prask za pecivo i otopljenu tamnu cokoladu
3. od bjelanjaka napravit snjeg i dodat ga u gornju smjesu
4. sve dobro promisat, ulit u mali kalup i na vrh stavit kockice/fete kruske
5. pec na 180C oko 20 minuta
ja sam imala tamnu cokoladu ca kakoa komadicima. ti kakao komadici su inace tvrdi ali dok su se pekli omeksali su i imala sm osjcaj ka da u kolacu ima komadica ljesnjaka. tako da ako ko zeli moze nasickat ljesnjake i dodat u kolac. svidija mi se kalup (oblik srca) pa smo ja i roko odlucili tati napravit ovaj kolac. ukusan je i mislim da cemo provat i verziju sa mandarinama :)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar