četvrtak, 18. veljače 2010.

sporka riblja juva


nakon skoro misec dana bez ribe nekidan smo bili na peskariji i kupili par molica. uvik kupujem kod istog covika jer znam da ima dobru ribu, a kad me je vidija sa malim pita je ocu li mu radit juvu. na moj pozitivan odgovor doda je jos jedan bespaltni sarun i riblje iznutrice (cini mi se od palamide). reka je da ce to malo ojacat juvu i da ce se malome svidit. juva je izgledala sporko, od iznutrice ali je okus bija pravi riblji! svakako cu ponovo ovu juvu kuvat, narocito kad se zazelim pravog ribljeg okusa! pazite da je sva riba FRISKA!


3 srednja mola
1 sarun
riblje iznutrice
pola luka
1 mala kapula
1/2 vezice selena
2 krumpira
2-3 mrkve
1/2 zlicice papara u zrnu
soli
1-2 zlice maslinovog ulja

1. ogulite mrkvu i krumpir, izrizite na vece kocke. ogulite kapulu i ocistite luk
2. stavite ostatak sastojaka u tecu, dolijte vode 3-4 prsta preko sastojaka i pustite da kuha
3. kad je mrkva i krumpir skuhan izvadite iz tece. ocistite ribu
4. procidite juhu, krumpir, mrkvu i ociscenu ribu vratite u tecu
5. skuhajte po zelji i saku rize i dodajte u juhu


juha ce se dosta pjenit, to je od iznutrica, pjenu samo pokupite zlicom.

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails