nedjelja, 3. lipnja 2012.

Kosarice sa kremon od vanilje i divljim jagodamaa



Ovaj desert je brzo gotov, lipo izgleda i naravno jako je ukusan!

1 gotovo razvaljano lisnato tjesto

3 jaja

3 zlice skrobnog brasna

3 dcl mlika

srz jedne mahune vanilje

jagode

secer u prahu za dekoraciju

1. lisnato zajedno sa pek papirom izrezat skarama na 15 djelova. pec u kalupu za muffins na 200 C dok ne uvate zlatnu boju

2. odvojit zutanjke i bjelanjke

3. pomisat secer, skrob, zumanjke i vanilju pa onda i hladno mliko

4. smjesu stavit u tecu i kuhat uz stalno mjesanje. kad pocme vrit maknit sa vatre

5. od bjelanjaka napravit snig

6. pomisat kremu i snig i vratit kratko na vatru

7. u svaku kosaricu stavit kremu, jagode i posut secerom u prahu

1 komentar:

Branka - byB kaže...

Ovakvi kolačići najdraži su mi tijekom ljeta, brzi, jednostavni i uvijek tako fini. Jako lijepo si napravila košarice !

Related Posts with Thumbnails