subota, 9. lipnja 2012.

Rizot od blitve



ovo je pravi lagani litnji rizot. uz njega servirajte jos pome na salatu i imate potpuni rucak. ko voli mrvu pikantnije, neka doda umisto kiselog vrhnja 150g gorgonzole 5 min prije nego se riza skuha.

3 zlice maslinovog ulja

700 g blitve

3 komada luka

200 g rize

1 kiselo vrhnje

30 g  parmezana

sol

papar

prstohvat muskatnog orascica

1. nasickat blitvu

2. na maslinov ulje dodat blitvu , nasickani luk, rizu, sol, papar i muskatnog orascica

3. dinstat bez vode sve dok blitva ne uvene, a onda dodat 3 dcl vode

4. kad uzavre smanjit vatru i kuhat bez poklopca uz povremeno mjesanje

5. po potrebi dodat jos vode

6. nakon 15 min, tj. kad je riza skuhana dodat vrhnje i parmezan

7. pustit da odstoji poklopljeno oko 10 min

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails