četvrtak, 30. listopada 2008.

djiudjicu











za tjesto
200 g razenog brasna
400 g ostrog brasna
300 ml mlake vode
kvasac
1 zlicica praska za pecivo
1 zlica secera
1 zlica soli
1 zlica soli
1 zlica origana
2 zlice ulja
brasno za misit tisto

za sug od poma
1 pelate (ispasirane)
1 zlicica secera
1 zlicica soli
1 zlica konserve
1 zlica maslinovog ulja
papara

jos
700 g spinata ili blitve (isickane)
200 g izribane gaude ili edamera ili bilo kojeg sira po zelji



1.Umisit sve sastojke za tjesto. Ako je tjesto previse vlazno dodat jos
brasna. napravit od tjesta kuglu, i nauljit je. Pustit da se dize sat
vrimena ili nok se ne udupla. Kad se udupla premisit, i razvuc u krug
ili oblik po zelji. Stvit u namascenu i pobrasnjenu skrovadu i pustit
20 min da se dize
2. U tecu stavit pome, maslinovo ulje, zacine i na
laganoj vatri kuhat 30 min, ili dok se ne dobije guuusti sug. Kad je
sug gotov, pustit da se oladi.
3. Razvaljano tjesto za pizzu namazat sa sugom od poma, dodat isickani spinat ili blitvu, a preko toga izribat sir.
4. Pec u zagrijanoj pecici na 200°C oko 20 minuta.

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails