nedjelja, 1. studenoga 2009.

pita od sira i maka


za prhko tjesto

500 g ostrog brasna
200 g secera
250 g masla
1 prasak za pecivo

1. sve pomisajte i napravite kompaktno tjesto
2. neka odstane u frizideru sat vrimena
3. polovicu tjesta rzvaljajte, stavite na pek papir i stavite pec 10 minuta na 200C

1 kg svjezeg sira
korice od 1 limuna
2 vanilje
3 jaja
secera po potrebi

1. stavite sir u cidaljku i neka tako ostane sat vrimena
2. pomisajte sve sastojke
3. stavite na tjesto koje se peklo 10 minuta


200 g maka
3 zlice mermelade od marelica
mlika po potrebi

1. zgrijte oko 2 dcl mlika
2. mak i mermeladu stavite u zdjelu i polako dodajite mliko dok god smjesa ne postane kremasta.
3. smjesu maka stavite na sir a preko toga razmrvite ostatak tjesta
4. pec na 190C oko 45 minuta

3 komentara:

Vera kaže...

Što je dooobro!:)

Shangri La Food kaže...

Tijesto ti izgleda fenomenalno. Ja ne volim baš mak, ali sir je uvijek dobrodošao u kolačima :)...

supermama kaže...

jako se fino cini..uh da mi je sada komad...a kombinacija sira i maka je plus pet

Related Posts with Thumbnails