nedjelja, 22. srpnja 2012.

šalša





doslo je vrime od poma, a time pomalo i od salse. obozavam pome i salsu, a i svi moji, tako da u rujnu, kad radimo salsu koristimo preko 100 kg poma. za salsu su najbolhe sljivarice, tj. cicindule kako ih mi doma zovemo. to su duguljaste pome koje se koriste za pelate. jako brzo ocistimo i pripremimo pome, operemo ih, prepilovimo i onda na masinu za mlit meso, sa nekim duguljastim nastavkom pasiramo pome. kostice i kora idu na jednu stranu ka odpad, a ostalo na drugu stranu. a sve to ide brzo zbog busilice :) umisto rucke koju se treba okrecat za pasirat, moj tata se dosjetija da stavi busilicu. necu pisat konkretan recept, jer jednistavno nemam tocne mjere, sve radimo odokativno. a ovo su sastojci koje koristomo

cicindule

kapula

luk

maslinovo ulje

murtilica tj. bosiljak

dalmatimski zacini

sol

cukar

tabasco

1. na maslinovom ulju zazutim kapulu i luk

2. dodam pome i zacine

3. kuham do zeljene gustoce

4. dodam bosiljak

salsu spremam u teteapak od mlika, tako manje mista zauzima u zamrzivacu.

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails