nedjelja, 22. srpnja 2012.

panna cotta



nedavno sam radila ovaj desert. nemogu se nacudit kako je jednostavan,  a u kombinaciji sa kiselkasti vocem (visnje, maline, ribizle) savrseno osvjezavajuc za ljetne dane. iskombinirala sam par recepata i dobila svoj. sliku cete dobit sljedeci put, jer nisam uspula slikat gotovu panna cittu, nestala je brzinom svjetlosti.

800 ml vrhnja za slag (ne hopla, hola nego pravo vrhnje)

400 ml mljeka

6-7 zlica secera

1 mahuna vanilje

2 kesice zelatine u prahu, ili 1 u listicima

1. prelit zelatinu sa malo vode i pustit da nabubri

2. u vrhnje i mliko dodat secer i srz mahune vanilje, a dodajte i praznu mahunu vanilje.

3. kad prokuha, maknite tecu sa vatre

4. izvadite mahunu i dodajte zelatinu, mjesajte minutu

5. ulit u zdjelice

6. ostavit da se ohladi, a onda stavit u frizider

7. kad se stisne, proc nozicem po rubu zdjelice. zdjelicu kratko uronit u vrucu vodu i iskrenit panna cottu na pijat. zalit umakom od voca

1 komentar:

esteta kaže...

panna cotta je najfiniji desert na svijetu :))

Related Posts with Thumbnails