nedjelja, 1. lipnja 2014.

Pileci temeljac

Rizoti, juhe, gulasi, variva... Sve ce to bit ukusnije ako se umisto vode koristi temeljac. U zamrzivacu uvik imam povrtni temeljac i pileci temeljac. Oduzet ce vam malo vrimena, ali isplati se potrudit.

Iznutrice, nogice, leda, vrat i prsne kosti od 3 kokose
3 mrkve
2 kapule
1/2 korjena selena ili 1 vezica selena
1 kolraba
2-3 lista kupusa
Sol
Papar u zrnu
2-3 lista lovora

1. Piletinu peci na 250C oko 1 sata
2. Pustit da se ohladi
3. Stavit u lonac (moj je od 5 litara) i dodat povrce (sickano na velike komade)
4. Prelit vrucom vodom i kuhat na najjace dok ne uzavre
5. Nakon toga kuhat 2 sata na laganoj vatri, poklopljeno
6. Pricidit i zamrznit

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails