srijeda, 18. svibnja 2011.

pizza - masterchef kiflice





prija vanja mi je nekidan pricala kako je na masterchefu super objasnilo kako se rade kiflice i jos neka tjesta pa sam odlucila pogledat o cemu se radi. ko pozeli moze na stranicama masterchefa nac video pod nazivom domace kiflice. kiflice su slane, po mom misljenju mrvu preslane, narocito ako cete stavit kakvo punjenje tipa-sir sunka. ali ako cete stavit svjezi sir onda su ok. ja sam radila cilu dozu i sve je nestalo u jedan dan! pola samnapravila bez icega, a pola sa pizza nadjevom. te sa pizza nadjevom su bile SAVRSENE! drugi put cu samo stavit mrvu manje soli u tisto.... ovih dana cu pokusat napravit i njihove kroasane... pa cu vam javit kako su ispali!

1kg brasna
100 g mlika
200 g vode
40 g kvasca (kocka)
3 jaja
100 g ulja
20 g soli
20 g cukra
150 g margarina

gauda
sunka
gusto ukuhana salsa/pelata/pesto od poma
origano

1. neka sastojci budu sobne temperature
2. sve pomisajte i umisite glatko tisto
3. pustite da se dize 30minuta-40minuta
4. premisite tisto i podilite na 4 djela
5. neka se ponovo dize 20 minuta
6. svaku kuglu podilite na dva djela
7. razvaljajte krug, namazite ga gustom salsom, naribajte na sitni ribez sir, stavite sunku, origana i poklopite sa drugom polovicom razvaljanog tjesta
8. razrezite krug na 16 djelova
9. zarolajte svaki trokut i stavite na skrovadu prekrivenu pek papirom
10. pecite u zagrijanoj pecici na 190C oko 25 min


Broj komentara: 8:

What's for dessert? kaže...

S pizza punjenjem se nikada ne može pogriješiti!

Baš mi je drago da si isprobala recept prije mene i ukazala na previše soli. Gledala sam cijelu epizodu i zapisala recepte.

Čula sam da su na forumu neki isprobavali recept za kroasana pa da je bilo problema i da nisu ispali kao oni na tv. Nadam se da ćeš ti imati više sreće.

Sanja kaže...

u kombinaciji sa sirom i sunkon se definitivno moze smanjit sir, ali ako se npr stavi malo svjezeg sira kao punjenje, ne treba smanjit kolicinu. stvarno su fine, ali ni meni nisu ispale onako velike i napuhane ka u emisiji...

Dragana Pušica - Moje Grne blog kaže...

Baš mi se sviđaju. Ovo bi se mojoj deci jako, jako svidelo.

Unknown kaže...

Bravo moja Sanjo, lipo ti kužinaji pa čemo mi doć....

Anonimno kaže...

evo i ja sam probala - sa sirom. ispale su savršene, za ne povjerovat :D. (vista)

BK - hranavino.com kaže...

Ne bi mi nikad palo na pamet da ih se ovako prišprema u komadu pa se tek onda reže na trokute. Baš ću probati jedan dan.

Jeka i Maja kaže...

I ja sam pekla nešto slično prekjučer nakon što sam vidjela ovaj tvoj post. Nisam probala, ali ekipa je sve potamanila začas. Odličan recept za feštice i slične prigode! :)

(Maja)

Branko kaže...

Ovo je moje omiljeno jelo, kiflice sa sirom i šunkom kad ih napravimo nestanu u roku 20 min! Mnogo ukusnije i bolje od pizze.

Related Posts with Thumbnails