srijeda, 17. prosinca 2008.

pohane palacinke


za palacinke:
2 jaja
1 dcl vode
1 dcl mlika
120 g brasna
2 zlice (maslinovog) ulja
soli
papra
5-6 listova murtilice (basilike) - moze bilo kojeg svjezeg zacinskog bilja

1. jaja, murtilicu, sol i papar pomisat, dodat brasno i misat dok ne nastane glatka smjesa bez grudvica (ako je previse gusto, mozete dodat malo vode).
2. dodat mliko i vodu
3. ostavit da stoji bar 1 sat
4. ispec palacinke



punjenje:

250 g gljiva
150 g dimljene vratine
150 g gaude
1 kiselo vrhnje
papra

1. na zagrijanu tavicu stavit kockide simljene vratine. kad malo puste masnocu dodat gljive. poparit i dintat dok ne ishlapi tekucina od gljive
2. gljive sa vratinom stavit u posudu, dodat vrhnje i gaude.



za pohanje:

2 jaja
prezla (krusne mrvice)
ulje
+ cackalice

1. na jednu polovicu palacinke stavit 2-3 zlice punjenja.
2. palacinku preklopit i zatvorit cackalicama
3. umocit u jaja pa u prezlu
4. pohat u tavici na ulju



meni je od tjesta ispalo 6 malih palacinka. ako primjetite da vamje ulje pri pohanju potamnilo od prezle, izlijte ga, operite tavu i dodajte novu ulje.

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails