ponedjeljak, 1. lipnja 2009.

articoci punjeni bobon i bizima



jesam li vec spomenila da mi je najdraze jelo upravo ovo- articoci sa bobon i bizima. gustam u kombinaciji mladog povrca. nista se ne baca, svaku list pocuclam, meso strgam zubima i popapam punjenje :) kad ga radi moja mama onda obavezno uzmemo veliki bronzin i u njemu kuvamo. povetkom travnja vec pocmen sanjat o ovome...

6 articoka
400 g mladih bizi
400 g mladog boba
2 tvrdo kuhana jaja
2 komada luka
petrusimula
6-7 zlica krusnih mrvica
1,5 dcl bilog vina
sol
papar
maslinovo ulje
1. u zdjelu pomisat krusne mrvice, 4-5 zlica maslinovog ulja, isickana tvrdo kuhana jaja, luk, petrusimul, pola bizi i boba, sol i papar
2. ocistit articoke od par vanjskih listova i dobro ih rasirit.
3. nagurat punjenje u articoke
4. poslagat u tecu, dodat 2-3 zlice maslinovog ulja, vino, bob, bize i ostatak punjenja
5. posolit, poparit i dodat vode da pokrije articoke malo vise od pola.
6. pustit da se kuva poklopljeno oko 45 minuta na srednjoj vatri
7. uzivat u svakom zalogaju!

ako izbacite articoke iz ovog jela i dodate malo manje vode, imat cete savrsen prilog uz meso.


Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails