utorak, 9. lipnja 2009.

kuglof od cokolade i trisanja


6 jaja
250 g secera
1,5 dcl ulja
2 dcl jogurta
1 vanilin secer (ili mahuna od vanilje
1 prasak za pecivo
350 g brasna
100 g tamne cokolade
400 g trisanja

1. pjenasto misat secer i zutanjke
2. postepeno dodavat ulje, jogurt i brasno sa praskom za pecivo
3. u smjesu umisat i tucene bjelanjke
4. sa kuvacom promisat narezanu cokoladu i trisnje
5. kalup za kuglof namastit i dobro pobrasnit, izlit tjesto unutra i pec oko 45 minuta na 180
6. pustit da se kuglof skroz ohladi i tek onda vadit iz kalupa


p.s. ako ko zna kakav trik kako da trisnje ne padnu na dno biskvita bila bih zahvalna da podjeli tu
informaciju

1 komentar:

sanja kaže...

Ako želite da se trešnje ne spuste na dno uvaljaje ih u mlevene prezle, badem ili kokos pa polako spustite u testo kada je vec u kalupu.
Pozdrav,
Sanja

Related Posts with Thumbnails