utorak, 30. lipnja 2009.

kolac od bresaka


5 zrelih bresaka

za masno tjesto:
125 g mekog masla
125 g secera
1 mahuna vanilje
3 jaja
75 g brasna
50 g gustina
1 zlica praska za pecivo

za posip:
100 g brasna
100 g kokosa
100 g masla
60 g secera

1. zarezite na dnu bresaka mali kriz. stavite breskve na 30 sekunda u vrilu vodu (kome se ovo neda radit moze ih gulit nozem)
2. ogulite kozu i isickajte breskve na vece komade
3. pomisajte sastojke za posip, da smjesa bude mrvicasta, stavit u frizider
4. misajte maslo, secer i vanilju
5. dodajite jedno po jedno jaje i miksajte oko pola minute
6. prosijte brasno, gustin i prasak za pecivo
7. pola brasna dodajte u smjesu od secera, masla i jaja i sjedinite, a zatim dodajte i ostatak
8. izlijte smjesu u namasceni kalup, poredajte breskve po smjesi i poslazite na vrh posip
9. pec 50 - 60 minuta na 180C
10 pustit da se dobro ohladi.

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails