ponedjeljak, 28. prosinca 2009.

francuska salata


nikad mi nije bilo jasno zasto se francuska salata zove bas francuska... mislim da je to neka nasa domaca izmisljotina, ali me zanima kako je doslo do toga. jel se neka kucanica isla pravit vazna pa svoju novokreiranu salatu nazvala francuska da zvuci finije... ko zna. ovako mi doma radimo francu od pamtivjeka, ne radimo je cesto maksimalno 2 puta godisnje, a onda uzivamo u njoj dok god je ima.

2 tvrdo kuhana jaja
5 velikih kiselih krastavaca
1 mala kiselo slatka jabuka
3 velika krumpira
3 velike mrkve
200 g bizi
3-4 kesice majoneze
malo vlasca, malo kopra ili malo petrusimula

1. mrkvu isickajte na kockice i stavite je kuhat zajedno sa bizima u malo posoljenoj vodi, kuhat dok mrkva ne omeksa
2. isickajte krumpir na kockice i kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omeksa
3. procidite skuhani krumpir, mrkvu i bize
4. isickajte jabuku i kisele krastavce na kockice, isickajte i jaja
5. sve skupa dobro promisajte, dodajte nasickano zacinsko bilje i majonezu
6. sve skupa dobro promisajte i ostavite u frizideru da se hladi

2 komentara:

Shangri La Food kaže...

i ja volim kad ima jabuka unutra.. super je

MartiniOnTheRocks kaže...

U Francuskoj je zovu makedonska salata a u latviji, ruska.
Pozdravcek iz dijona

Related Posts with Thumbnails