ponedjeljak, 28. prosinca 2009.

tople bublkice i brza pasteta od tunjevine


za bublice:

500 g brasna
300 g mlakog mljeka
50 g svinjske masti
1 zlicica soli
1 zlicica secera
1 zlica soka od limuna
1 kesica kvasca

1. zgrijte mliko i mast da budu mlaki
2. pomisajte sve suhe sastojke a onda im dodajte mliko i mast
3. miksajte tjesto dok se ne sjedini a onda misite, misite i misite (ili upalite bogon dani mikser koji to za vas obavi :D )
4. tjesto stavite u PLASTICNU posudu a onda u pecicu koja je na otprilike 30-40 stupnjeva
5. kad se tjesto udvostruci (otprilike 30-35 minuta) izvadite ga, oblikujte bublice i stavite ih na masni papir
6. opet vratite u pecicu na 35-40 C oko 15 minuta, a onda dignite temperatutu na 220C i pecite dok bublice ne uhvate boje (oko 15 minuta)


pasteta od tunjevine

2 konzerve tunjevine (komadi
3 kesice majoneze
3-4 fileta incuna
3-4 kisela krastava

1. sve skupa stavite u foof procesor i smiksajte
2. servirajte uz tople bublice

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails