četvrtak, 10. prosinca 2009.

juha od kokose i telece koljenice sa cancarelama

1/2 kokose
1.5 kg telece koljenice
1/2 korjena malog celera
1/2 vezice lista celera
korjenasti dio 1 brokule (ili kaula)
5-6 mrkvi
1 kapula
2 poriluka
1 paprika
2 lista kupusa
1 kolrabica
1/2 zlicica papar u zrnu
soli po potrebi

za cancarele
1 jaje
brasna
sol
zlicica ulja

1. svo povrce isickajte na vece komade
2. stavite u veliku tecu i na jakoj vatri misajte dok povrce ne uvati malo boje (2-3 minuta)
3. dodajte meso i vodu, sol i papar
4. nek se sve skupa kuha oko 2 ipo sata (dok se teletina ne pocme raspadat)
5. odlijte juhu u posebnu tecu, dodajte u juhu kolrabicu, mrkvu i mesu
6. napravite cancarele i zlicicom stavljate u juhu koja vrije
7. nek juha odstoji 5 minuta

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails