petak, 12. prosinca 2008.

bozic dolazi....

odkad zivim u varosu ne sredujem kucu za bozicne praznike... stavim neki ukras na stol i to je to, glupo mi je kitit mali stan sa borom, lampicama i sta ja znam scime sve ne kad ni ja ni muz nismo ludi za tim. onako smo za badnjak i bozic u kastelima i tamo uvik pomognem sredit kucu i bude prekrasno. alo ove godine imamo novog clana u obitelji i trebat cemo se mao potrudit da mu docaramo bozic. prvi ukras smo vec dobili od bake- napravila nam je prekrasan vjenac i poklonila crveni stoljnjak sa andelcicima - hvala mama.



ove godine sam odlucila napravit 10tak vrsta keksica (ne u ogromnim kolicinama ka inace) i onda ih vakumirat i po potrebi smrznit. trebala sam pocet vec pocetkom ovog tjedna, ali mi se moja ljube mala razbolila pa sam to odgodila do sinoc. na jednom savrsenom blogu sam nasla zanimljivi recept za keksice od cokolade sa mrvu soli. kako volim eksperimentirat i kombinacija slano-slatko mi je super, odlucila sam njih ispec. u recept ide cokolada za kuhanje, koju ja nisam imala, pa sam stavila cokoladu sa 70% kakaoa. ispali su nejestivi keksici, zapravo ko voli jaaaako gorku cokoladu volija bi i ove kekse. ima li takvih pa da posaljem :) sve u svemu drugi put (iako sumljam da cu ih napravit) se treba 100% drzat recepta, a ne eksperimentirat ka sta to inace cinim.


p.s. taman sam poila 2 keksica uz crnu kavu bez cukra i mlika... ipak nisu toliko losi!

3 komentara:

Anonimno kaže...

da nisi mislila na lagano slane keksiće? šteta što ti se nisu svidjeli, možda da ipak probas s čokoladom za kuhanje jer tko god ih je od mojih ukućana/prijatelja/učenika probao nije se zaustavio na jednom! :)

Sanja kaže...

da na te sam mislila, ali na kraju su svi nestali! moj ujac i ja smo ih slistili. prefini su uz kavu! a drugi put cu ih provat napravit sa cok za kuhanje! mogla bi sutra ponovo provat :)

Sanja kaže...

p.s. znam da sam ja zabrljala da nije ni u kom slucaju stvar u receptu ;)

Related Posts with Thumbnails