nedjelja, 15. ožujka 2009.

sirnice II. dio


recept je copy paste od lorene 3242 :) modificirala sam ga tako da sam umisto masla stavila mast. sirnice su savrseno aromaticne. nazalost meni se nisu digle koliko su trebale, jer nisu bile stalno na toplome. idemo dalje u potrazi za savsenom sirnicom :)


700 gr brasna
50 gr kvasca
150 gr masaca (mast)
200 gr secera
2 jaja
4 zumanjka
2 vanilin-secera
prsovet soli
naribana korica jednog limuna i jedne narance
1 zlica ruma
2 zlice maraschina
1 zlica zacina za sirnice)
1 umuceno jaje za premazivanje
krupni secer za posipanje

1. u dec tople vode dodajte zlicicu secera i kvasac, pustite da se dize
2. pomisajte brasno i ostale sastojke, a kvasac dodajte kvasac na kraju. ako je tijesto presuho dodajte jos malo toplog mlijeka - tijesto mora biti cvrsto.
3. misite ga 15 minuta (ja sam taj posal prepustila mikseru) tjesto se mora misit dog se ne šrestane lipit za ruke
4. neka se dize 5-6 sati na toplome
5 odvojite tjesto na 3 djela i ponovo premisite. oblikujte sirnice i pustite da se opet dizu na toplome dok se ne udvostruce (oko 3 sata)
6. Zagrijete pecnicu na 180-200.
7. na skrovadu stavite pek papirzarezite nozem, premazite jajem i pospite krupnim secerom
8. prvo pecite 15 min na 200, a onda smanjite temp i pecite oko 45 min
9. jos vruce sirnice premazite vodom

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails