četvrtak, 2. srpnja 2009.

korneti sa kremon od vanilje


1 gotovo razvaljano lisnato tjesto (izrezano na 12 trakica)
2 pudinga od vanilje
7 dcl mlika
100 g masla
2 mahune vanilje
7 zlica secera
secera u prahu

1. trakice lisnatog tjesta namotajte na kalupe za kornete
2. poslazite ih uspravno i stavite u zagrijanu pecicu na 200C
3. kornete skinite sa kalupa dok su mlaki
4. skuhajte mliko sa 4 zlice secera i sa vaniljom
5. pustite da se ohladi
6. napravite puding sa ostatkomsecera po uputama
7. ostavite puding da se hladi 15 minuta pa dodajte maslo
8. kad se ohladi na sobnu temperaturu, napunite strcaljku i punite kornete
9. pospite secerom u prahu

3 komentara:

cuisine by monsoon kaže...

krasno!:)

Sanja kaže...

hvala :) jednostavno je za napravit, svakako treba provat!

donna-k kaže...

Jela sam nesto slicno ovom i mogu reci da je vrlo ukusno.Kombinacija lisnatog testa sa vanilijom je idealna....

Related Posts with Thumbnails