utorak, 30. lipnja 2009.

rizot od tikvica i poma


300 g tikvice
1 velika zrela poma
150 g rize
1/2 vezice vlasca
3-4 komadica luka
1 zlica masla
20 g naribanog parmezana
sol
papar
2-3 zlice maslinovog ulja

1. na ulju malo podinstat vlasac i luk (nesmi uvatit boju)
2. dodat isickane tikvice, posolit i poparit
3. nakon 4-5 minuta dodat rizu i dinstat par minuta bez vode
4. dodat duplu kolicinu vode od rize (riza voda 1:2)
5. kuhat bez poklopca na srednjoj vatri dok voda ne ispari (tj. dok se riza ne skuha)
6. dodat maslo i parmezan i dobro promisat dok se ne rastopi
7. dodat pome

ko zeli moze pome dodat kad i tikvice. ja volim okus svjezih poma u kuhanoj spizi- osvjezavajuce je i savrseno za lito!

1 komentar:

Unknown kaže...

Tako sočno i ukusno!Prekrasno!

Related Posts with Thumbnails