srijeda, 2. prosinca 2009.

kiseli kupus sa buncekom




3 velike mrkve
1 velika kapula
500 g kiselog kupusa
500 g bunceka (bez kosti)
4-5 komada luka
2 zlice konserve
3 zlice ulja
3-4 dcl vode
soli
papara
3 lista lovora


1. naribat mrkvu, isickat luk i kapulu
2. stavit u tecu ulja, dodat nasickano povrca i dinstat dok mrkva malo ne omeksa
3. dodat kiseli kupus i lovor (ako je potrebno malo ga properite)
4. buncek izrizite na komade i dodajte u tecu
5. popaprite i dodajte konservu, prelijte vodom
6. nek se kuha na srednjoj vatri uru vrimena
7. posolite ako je potrebno (buncek je slan pa koji put uopce ne treba solit)
8. provajte komad bunceka, ako je skroz mekan spiza je gotova

Broj komentara: 5:

Shangri La Food kaže...

jao što mi učini sad.. pred kraj radnog vremena, doma nema ručka a iz ekrana me gleda ova divota

Vali kaže...

Joj, ja bih to sada jela! Nisam ove godine još kiseli kupus jela, jedva čekam sarme i ostale divote!

Tadeja kaže...

Fino, fino, baš bi mi pasao. Obožavam zelje s buncekom!
I malo restanog krumpira....mmmmmljac :))

H-K kaže...

zgodan ti je blog...samo kad bi pisala na hrvatskom, a ne na lokalnom narječju....mogao bih i ja kajkati, ali rijetko to činim, razumiješ?

Sanja kaže...

@H-K razumin sta zelis rec. ali ovaj blog je moj gust, a ja gustam pisat kako govorim. ako nekome stagod nije jasno rado cu objasnit i na knjizevnom hrvatskom. tamo di ja zivim ljudi zvuce umjetno kad govore knjizevnim hrvatskim (izuzev na poslu, di moram govorit knjizevno)....
sve u svemu razumin sta zelis rec, ali razumi i ti mene :)

Related Posts with Thumbnails