srijeda, 4. veljače 2009.

brzo i fino kiflice




svaki put kad radim kiflice radim ih po nekom drugom recepti- volim eksperimentirat. cula sam od par ljudi da su kiflice sa dukatovog kiselog vrhnja stvarno fine, i napravila sam ih. kad se ispeku savrseno su mekane! a ko ima mikrovalnu moze ih i za dorucak ugrijat (ako ostane koji komad za dorucak). jedini problem koji iman sa kiflcama je taj sta UVIK prepunim kiflice sa mermeladom, pa mi zna procurit mermelada... mozda jednog dana naucim, da je manje vise....

600 g brasna
1 prasak za pecivo
1 zlicica soli
100 ml ulja
200 g kiselog vrhnja
200 ml mlakog mljeka
1 kesica suhog kvasca
1 zlica secera

1. pomisat mlako mliko sa secerom i kvascem
2. brasno, sol, vrhnje i ulje pomisat, dodat mliko sa kvascem
3. napravit tjesto, i podjelit ga na 4 djelova
4. svaki komad tjesta razvaljat u krug i podjelit na 8 trokuta
5. na svaki trokutic stavit mermelade/ili nutele
6. preklopit krajeve i zarolat

7. pec na 180C dok kiflice ne zarumene

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails