utorak, 10. veljače 2009.

pita, pita i burek






kore:

900 g brasna
2 jaja
1 dcl ulja
sol
mlake vode
+ malo ulja

1. od svi sastojaka umjesat glatko tjesto (ne smi se lipit za radnu povrsinu)
2. tjesto dovojit na 7-8 kuglica, premazat sa malo ulja, stavit u posudi u prekrit krpom da odstanu 30 min
3. razvuc tjesto i punit ga smjesom po zelji

- inace ne radim kore sa jajima, ali mi se ovaj recept cinija zanimljivim pa sam ga provala. stvarno sam bila zadovoljna, dobro se razvlacilo, i nije bilo previse hrskavo.

punjenje za pitu od sira

1 kg sira
125 g masla
sol


1. sve sastojke pomisat i premazat sa njima koru

punjenje za burek

1 kg mlivenog mesa
2 kapule
sol, papar

1. na malo ulja dinstat kapulu
2. dodat mliveno meso, sol i papar
3. kad je meso gotovo pustit da se skroz ohladi i onda stavit po kori

punjenje za pitu od krumpira

1.5 kg krumpira
1 kapula
1 dcl ulja
sol
papar

1. naribat krumpir i kapulu, i posolit ih
2. nakon 15 minuta iscidit vodu i dodat ulje i papar
3. stavit na koru


-sve kore zarolate i oblikujete u oblik koji zelite (u krug, u "zmiju"...). pita od krumpira se pece oko 40 minuta, a pita od mesa i od sira oko 30 minuta- sve na 180C. ili dok ne uvati zlatnu boju.

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails