utorak, 17. veljače 2009.

salata od graharica


ova salatica ne zahtjeva bas neko umjece ili spretnost (osim pri otvaranju konzervi), ali je jako ukusana. ko ima vremena moze sam noc prije namocit graharice i skuhat ih. salatica je prilicno zasitna, tako da je juhica prije nje, ili komadic mesa uz nju dosta za pravi obrok

50 g jecma
1 mala limenka kukuruza
1 mala limenka lece
1 mala limenka slanutka
1 mala limenka fazola
2-3 mlade kapulice
1/2 slatke kapule
3 zlice sjemenki buce
aceto balsamico
bucino ulje
sol
papar

1. skuhat slanutak u posoljenoj vodi
2. otvorit, procidit i oprat sve graharice iz konzerve. nakon toga stavit u zdjelu
3. procidit gotovi jecam i dodat ga ostalim sastojcima
4. tanko isickat kapulu i mladu kapulicu, stavit u zdjelu, dodat bucine sjemenke
5. u casu pomisat bucino ulje, aceto, sol i papar. sve to zalit preko graharica i dobro ocidit
6. stavit na 1 minutu u mikrovalnu (po zelji)

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails