ponedjeljak, 16. ožujka 2009.

pita od krusaka i cokolade



prhko tjesto

250 g brasna
125 g masla
1 zumanjac
60 g secera
prstohvat soli
malo mlika

1. smiksat secer, maslo zumanjac i mliko te dodat brasno. sve skupa dobro umisit
2. kalup za pite (moze i za torte) namastit. razvaljat tjesto i stavit ga u kalup
3. ostavit 30 minuta u frizideru

4 kruske
1. kruske ogulit i izvadit kostice
2. isickat na malo vece kocke

za cokoladni dio

250 ml mlika
4 zlice secera
125 g tamne cokolade(60% kakaoa)

4 zumanjka
4 bjelanjka

1. dobro smiksat zumanjke i secer
2. dodat mliko i sve skupa stavit misat na banjamariji (vodenoj kupelji) dok se ne ugrije
3. kad se krema zagrijala dodajte cokoldau i mjesajte dok se ne pocme zgusnjavat (imajte strpljenja,)
4. maknite posudu sa kremon sa vodene kupelji
5. stucite bjelanjke i dodajte ih u cokoladnu kremu (brzo promjesajte)
6. na tjesto poslozite kruske a preko toga stavite kremu od cokolade
7. pecite u zagijanoj pecici na 180 oko 4o minuta
8. ostavite da se ohladi i tek nda rezite

1 komentar:

Nina kaže...

stvarno nisam probala ovu kombinaciju krušaka i čokolade, no sviđa mi se svaka takva i slična kombinacija jer meni sve paše s čokoladom :)

Related Posts with Thumbnails