petak, 10. travnja 2009.

fritule




500 g brasna
2 jaja
150 g secera
1 jogurt
1 kiselo vrhnje
1 dcl proseka (ili ruma)
1 prasak za pecivo
1 velika jabuka
korica od 1 narance
korica od 1 limuna
100 g suvica (ko voli)
1 litra ulja
secer u prahu

1. promisat brasno, prasak za pecivo i secer
2. dodat prosek, koricu narance ilimuna u sitno naribanu jabuku, i promisat
3. dodat jogurt, kiselo vrhnje i suvice
4. zagrijat u malo dublju tavicu litru ulja (vatra ne smi bit previse jaka)
5. sa kucarinom / zlicicom stavljat komade tjesta u ulje
6. kad porumene sa jedne i druge strane, fritula je gotova
7. stavit na kuhinjski papir da upije malo ulja, posut secerom

bas sam ponosna na svoj prve fritule, sve su nestale za uru vrimena!

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails