petak, 10. travnja 2009.
fritule
500 g brasna
2 jaja
150 g secera
1 jogurt
1 kiselo vrhnje
1 dcl proseka (ili ruma)
1 prasak za pecivo
1 velika jabuka
korica od 1 narance
korica od 1 limuna
100 g suvica (ko voli)
1 litra ulja
secer u prahu
1. promisat brasno, prasak za pecivo i secer
2. dodat prosek, koricu narance ilimuna u sitno naribanu jabuku, i promisat
3. dodat jogurt, kiselo vrhnje i suvice
4. zagrijat u malo dublju tavicu litru ulja (vatra ne smi bit previse jaka)
5. sa kucarinom / zlicicom stavljat komade tjesta u ulje
6. kad porumene sa jedne i druge strane, fritula je gotova
7. stavit na kuhinjski papir da upije malo ulja, posut secerom
bas sam ponosna na svoj prve fritule, sve su nestale za uru vrimena!
Oznake:
slatko tradicionalno
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar