četvrtak, 16. travnja 2009.

rizot od gljiva i grill povrce


za rizot od gljiva:

1 mala kapula
1 srednja mrkva
300 g sampinjona
150 g rize
2 mala masla
40 g naribanog parmezana
vlasca
maslinovo ulje
sol
papar

1. zazutit kapulu i mrkvu na maslinovom ulju.
2. kad povrce omeksa dodat narezane gljive i rizu. dinstat na srednjoj vatri sa poklopcem i svako malo pomisat
3. kad riza upije tekucinu koju su pustile gljive treba dodat vode (2x vise od kolicine rize)
4. popaprit, posolit po potrebi. rizu svako malo pomisat i ako treba dodat jos tekucine (vode ili bilog vina, ili temeljca)
5. kad je riza gotova, maknit tecu sa vatre, dodat maslaci i parmezan
6. pustit da odstoji 5 minuta

za povrce sa grilla:

1 velika balancana
1 velika tikvica
5-6 velikih klobuka od sampinjona
4 zlice maslinovog ulja
sol
papar
slatka crvena paprika

1. balancanu otkidat na fete, izbost pinjurom i posolit (ostavit 15 minuta)
2. tikvicu prepolovit i isic na fete
3. stapku gljiva otkidat uz klobuk
4. balancane isprat
5. povrce stavit zajedno u posudu i zacinit. pustit da se marinira pola sata
6. pec na gradelama ili na grill tavi dok ne omeksa

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails