četvrtak, 21. svibnja 2009.

bob i manistra



500 g boba
1 male pelate
3 malde kapulice
2 zlice pešta (panceta, luk i petrusimul)
2 zlice maslinovog ulja
sol papar

1. na maslinovom ulju i pestu dinstat kapulicu dok ne dobije boju, dodat oprani bob i dinstat 10 minuta
2. pelate isickat na kockice, sa sugom iz konzerve dodat bobu, posolit, popaprit, kuvat 10 minuta


2 jaja
1 zlica maslinovog ulja
soli
brasna

1. dva jaja pomisat sa uljem i sa soli, dodavat brasna (ja sam koristila meko) dok ne dobijete cvrstu balotu
2. tjesto misit tok ne potane glatko
3. stavit ga u kesicu da odstane 30 minuta
4. razvaljat tjesto i napravit rezance (ili izribat na gratakazu)

- manistru dodat u bob i kuvat 3-4 minute dok ne bude gotova

kome se ne da radit manistra moze kupit neku manistru i dodat u bob

Broj komentara: 6:

Gaga kaže...

Obožavam bob, pogotovo takozvane "pihtije od boba", moji ga seju na selu, pa ga uvek imam pri ruci. Ali moram priznati da prvi put vidim da se bob ne ljušti? Baš me zanima kako izgleda kao takav, pa ću prvom prilikom isprobati ovaj recept.

Sanja kaže...

bas cu malo progooglat pihtije od boba :)
mi ga doma nikad ne gulimo. izvadimo ga iz mahune i to je to. kad je bob mlad kozica se ni ne osjeti, a kad je stariji osjeti se, ali mi smo navikli na to.

Gaga kaže...

Ja uvek koristim sazreli, ne baš mlad. Svakako ću da probam, stvarno me interesuje kako je na ukus :)

Vera kaže...

Odlicno izgleda.
Na blogu Astal te ceka nagrada!!!
http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com/

Vera kaže...

Na blogu Astal te ceka nagrada!
http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com/

Sanja kaže...

hvala vera!

Related Posts with Thumbnails