srijeda, 20. svibnja 2009.

slane kiflice


250 g brasna
250 g svjezeg sira
125 g masti
1 zlicica praska za pecivo
sunke
gaude
1-2 zlice pasiranih poma
origano
1 zumanjak
1 malo maslo

1. od sira, brasna, masti ipraska za pecivo napravit tjesto i ostavit da odstoji 2-3 sata u frizideru
2. sir i sunku isickat na kockice, dodat malo oregana i pasiranih poma
3. razvaljat tjesto u krug, rezat trokute i punit sirom i sunkom
4. pomisat maslo i zutanjak
5. kiflice stavit na skrovadu sa pek papirom, namazat smjesom jaja i masla (po zelji posut sa origano, sezamon, parmezanom...)
6. pec u zagrijanoj pecici (200C) dok ne porumene

kiflice od ovog tjesta su mi super, to sam vec napisala :) tjesto je prhko i neutralno tako da se stvarno sa svacim moze punit. sljedeca kombinacija ce vjerovatbo bit spinat- svjezi sir.
primjetila sam da mi je tjesto najfinije kad ga napravim navecer i ostavim preko noci u frizideru.

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails