utorak, 5. svibnja 2009.

marinirani svinjeci rezanci sa gljivama



meso:

400 g svinjecih snicela (izrezano na rezance)
3-4 zlice ulja (ja sam ka i uvik koristila maslinovo)
1 zlicica senfa
1 zlicica diojn senfa
1 zlicica
slatke crvene paprike
sol
timjan

1 srednji opriluk
ulje

1. sve skupa dobro promisat i ostavit da stoji pola sata
2. na par zlica ulja dodat narezani poriluk i dinstat dok ne uhvati malo boje
3. dodat marinirano meso i pec na jakoj vatri dok ne bude gotovo

za gljive:
3 mlade kapulice
300 g gljiva
1 mala konzerva pelati
sol
papar
maslinovo ulje
mrvu secera

1. na maslinovom ulju zazutit kapulicu
2. kad kapulica pocme vatat boju dodajte gljive izrezane na fetice, posolite, popaprite
3. dodajte pelate koje ste isrezali na kockice (dodajte malo secera da ublazi kiselost poma)
4. nek se sve skupa kuha 10tak minuta

uz to servirajte rizu, manistru ili puru
3. posolite i popaprite

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails