nedjelja, 17. svibnja 2009.

frigani lignjuni + bob i blitva


500 g ociscenih i narezanih lignjuna
ostro brasno
ulje za friganje
sol

1. uvaljat lignjune u brasno
2. dobro zagrijat tavicu, stavit prst ulja i frigat lignjune dok ne postanu hrskavi
3. stavit na kuhinjski papir i posolit

nemojte stavljat previse lignjuna odjedanput, jer ce se lignjuni kuvat umisto isfrigat

200 g mladog boba
400 g mlade blitve
2 mlada krumpira
2 mlade kapulice
maslinovo ulje
sol
papar

1. na maslinovom ulju dinstat kapulicu, krumpir na kockice i bob
2. nakon 5 minuta dodat isickanu blitvu
3. posolit, popaprit i dodat 2 dcl vode
4. dinstat sa otvorenim poklopcom dok krumpir ne bude gotov
5. dodat jos malo maslinovog ulja

oduvik obozavam bob. mozda zato jer sam kastelanka, a kastelani vole bob. u kastel kambelovcu se odrzava festa od boba u svibnju. zamislite puste delicije- tuka punjena bobon, articoki sa bobon, bakalar sa bobon... a kad mama napravi bob sa domacom manistrom ili articoke punjene bobon i bizima ne micemo se sa stola dok sve ne nestane :)
u kastelima je pokojni dide uvik sadija bob, a bilo je i jagoda. kad bi ka dica dosli iz njemacke, moj brat bi se smistija u bob, gulija mahune, papa i vika boba boba boba. jagode ga nisu zanimale. toliko o ljubavi nase familije prema bobu.
sritna sam sta se i mom roku svidija bob!

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails