četvrtak, 25. lipnja 2009.
burek od mesa i krumpira
bas sam gustala u danasnjem rucku. a nije ni cudo kad je ric o domacem bureku- meso i krumpir super kombinacija! jesam li vec spomenila ko me naucija vuc kore? teta neda, mama moje prije je slavonka i ka prava slavonka u svasta se razumi. ona bi cesto radila krumpirusu koja bi nestala i prije nego sta bi se oladila. bilo mi je gust gledat kako ona sve to radi- voda, sol, brasno i ulje i eto savrsenih kora... jos malo krumpira i kapule i eto savrsene pite! cudno mi je da ljudi rade kupuju ove bezvezne bureke po pekarama nego da se malo potrude. nije tesko napravit kore, treba pokusat 2-3 puta i cetvrti put ce ispat savrsene. treba se uvatit mot :)
za 3 bureka
kore (recept ima na blogu)
1 kapula
600 g mlivenog juneceg mesa
600 g krumpira na kockice
sol
papar
malo ulja
1. na ulju dinstat kapulu dok ne zazuti
2. dodat meso. posolit, popaprit i dinstat dok meso ne bude gotovo
3. isickani krumpir pomisat sa ohladenim mesom
4. razvuc koru i po njoj pobacat nadjev
5. zarolat, napravit "puza" i stavit na skrovadu (namascenu ili sa pek papirom)
6. premazat uljem
7. pec na 180 oko 45 minuta
p.s. inace se u tjesto za kore ne stavlja jaje, ali ja uvik stavim jedno jaje pa mi kore ispadnu meke a ne hrskave.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
2 komentara:
I ja se slazem da je kombinacija mesa i krompira najbolja za burek.Moja svekrva prilicno cesto pravi na slican nacin i ja sam,mogu reci, odusevljena ukusom.
ma ja volim sve pite, pitice i bureke- samo da je domace! a vecina ukucana najvise voli sa krumpirom i mesom :)
Objavi komentar