utorak, 15. prosinca 2009.
kinder milchschnitte
obozavam ovaj desert odkad znam za sebe. ka dite sam zivila u hamburgu i sicam se da kad god bi sa mamom isli u ducan da bi dobili i KMS. sicam se i plasticnih boca za mliko od litre ipo, koje su se ponule na nekom stroju.... bas su mi ta sjecanja lipa.
nisam jedina u nasoj maloj obitelji koja ih voli. roko ih obozava! na netu sam nasla hvaljen recept koji je jednostavan i fin! sad cu ga malo cesce radit, roku se isto svidija, a i muzu i baki i didi... nesta je za tren!
za biskvit:
5 jaja
5 zlica brasno
2 zlice kakaua
pola zlicice praska za pecivo
5 zlica secera (u seceru je bila mahuna vanilje)
za kremu:
250 ml slatkog vrhnja
2 zlice meda
1 instant zelatine (ili slagfixa)
1. stucite bjelanjke
2. pomisajte brasno, prasak za pecivo i kakao
3. istucite zumanjke sa secerom, i polako dodajte mix brasna i kakaoa
4. dodajte 3-4 zlice bjelanka u smjesu, pomisajte
5. a onda smjesu dodajte u bjelanjke
6. stavite na skrovadu (dugu, ali malo uzu) pek papir, stavite tjesto i pecite na 180C oko 10tak minuta
7. kad se ispece skinite pek papir i pustite da se ohladi, prepolovite na dva djela
8. stucite vrhnje (budite uporni, za 5-6 minuta ce od vrhnja nastat slag, sa pravim vrhnjem to ide malo sporije nego sa biljnim i instant vrhnjima)
9. dodajte 2 zlice meda., pomisajte
10. dodajte zelatinu i smiksajte
11. ostavite 10 minuti vani da se malo stisne a onda opet smiksajte
12. namazite jednu koru, a drugom preklopite.
UZIVAJTE!!!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 6:
koje vrhnje si koristila za kinder?
slatko vrhnje zbregov. u tetrapaku od 500 ml. nemoj uzimat biljna vrhnja zamjenska tipa hopla, hola.
Odlično izgledaju!
grrr, mm kupija neko biljno k plus na akciji..odgađam pravljenje za popodne kad kupim novo vrhnje :)
sretan ti bozic i bozicni blagdani!:)
prekrasni su!
Sretan Božić i tebi!
Objavi komentar