petak, 19. veljače 2010.
kolac od maka
obozavam mak u svim varijantama! ovaj brz i jednostavan recept sam nasla na stranicama jedozovnog dua. HVALA!
250 g maka
230 g secera
150 g masla
2 zlice proseka
1 zlica krusnih mrvica
7 jaja
4 zlice pekmez od sljiva
200 g cokolade za kuhanje
1 zlica masla
2 zlice slatkog vrhnja
1. pjenasto mjesajte zumanjak i secer
2. dodajte otopljeno maslo, mrvice namocene u prosek i mak
3. tucite cvrsti snjeg od bjalanjaka
4. povezite bjalanjak sa ostatkom smjese
5. ulijte u kalup za tortu (na dnu kalupa stavite pek papir, a na obruc masla)
6. pecite na 160C oko 40 minuta
7. namazite topli kolac pekmezom od sljiva
8. na banjamariji rastopite cokoladu sa vrhnjem i maslom
9. rastopljenu cokoladu prelijte preko torte
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
1 komentar:
Baš nam je drago da ti se svidio!
<3 :)
Objavi komentar