subota, 9. lipnja 2012.
Rizot od blitve
ovo je pravi lagani litnji rizot. uz njega servirajte jos pome na salatu i imate potpuni rucak. ko voli mrvu pikantnije, neka doda umisto kiselog vrhnja 150g gorgonzole 5 min prije nego se riza skuha.
3 zlice maslinovog ulja
700 g blitve
3 komada luka
200 g rize
1 kiselo vrhnje
30 g parmezana
sol
papar
prstohvat muskatnog orascica
1. nasickat blitvu
2. na maslinov ulje dodat blitvu , nasickani luk, rizu, sol, papar i muskatnog orascica
3. dinstat bez vode sve dok blitva ne uvene, a onda dodat 3 dcl vode
4. kad uzavre smanjit vatru i kuhat bez poklopca uz povremeno mjesanje
5. po potrebi dodat jos vode
6. nakon 15 min, tj. kad je riza skuhana dodat vrhnje i parmezan
7. pustit da odstoji poklopljeno oko 10 min
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar