ponedjeljak, 19. siječnja 2009.

dunavski valovi




za tjesto:
200 g mekog margarina
200 6 secera
5 jaja
300 g brasna
2 zlice praska za pecivo
1 zlica kakaoa
1 kompot od visanja

1. pjenasto smiksat margarin i secer
2. dodat 1 po 1 zumanjak
3. u jaja, secer i margarin pomalo dodat brasno sa praskom za pecivo
5. od bjelanjka napravit sjeg, dodat u smjesu i miksat dok ne bude glatko
6. 3/4 tjesta stavit na pek papir.
7. ostatak tjesta pomisat sa kakaom i dodat na bjelo tjesto. na to razbacat visnje
8. pec u zagrijanoj pecici na 175 C 30 min



krema:
750 ml mlika
2 1/2 pudinga od vanilje
6 zlica secera
1 mahuna vanilje
50 g margarina
2 kisela vrhnja

1. prepolovit vanilju, istrugat unutrasnjost i sve skupa stavit u mliko
2. 700 ml mlika stavit na laganu vatru dok ne uzavre.
3. pomisat puding sa secerom i dodat 50 ml mlika (mliko dodajite postepeno da nebi nastale grudvice)
4. kad je mliko uzavrilo izvadite mahunu, dodajte puding i misajte dok se ne zgusne.
5. dodat margarin i kiselo vrhnje, sve dobro promisat
6. prlit preko biskvita



za glauru:
200 g tamne cokolade

1. rastopit cokoladu i prelit je na kolac
2. kad se glazura malo stvrden, izrezat kolac sa nozem. ako vam je glazura previse tvrda zagrijte noz i onda rezite (ja ga zagrijem na plinu)

glazura je hrskava i ja to volim, ko zeli meksu glazuru neka u cokoladu stavi 2 zlice ulja.

1 komentar:

Vera kaže...

Super kolac,odlican recept!!!

Related Posts with Thumbnails