petak, 2. siječnja 2009.

piletina i krumpir - varijacije


marinirana piletina sa pireom

piletina:
400 g fileta
1/2 kapule
1 zlica slatke crvene paprike
pola zlicice soli
malo papra
3 zlice maslinovog ulja
grancica ruzmarina)

1. piletinu istuc batom za meso, marinirat sa zacinima i ostavit 3 sata u frizideru
2. sa piletine maknit kapulu i ruzmarin pa ispec na dobro zagrijanoj gril tavi (ulje nije potrebno)

pire:
5-6 srednjih krumpira
2 zlice masla
1 jaje
mlika po potrebi
sol

1. u slanoj vodi skuhat krumpir (na kockice)
2. kad se skuha iscidit svu vodu i maknit sa vatre.
3. krumpir zgnjecit, dodat jaje, maslo i mlika po zelji
4. pire vratit na vatru na 2-3 minute (da se termicki obradi jaje)

uz to servirat salatu po zelji

pohana piletina sa leso krumpirom i gljivama

piletina:
400 g piletine marinirat kao i u gornjem primjeru
3 jaja
mrvice

1. piletinu umocit u zbaceno jaje, pa u mrvice, i postupak ponovit
2. frigat u ulju dok ne dobije zlatno smedu boju

krumpir
5 krumpira
sol
maslinovo ulje

1. krumpir kuhat u kori (ako niste sigurni jeli krumpir kuhan, zabijte u njega ostri noz. ako krumpir sklizne sa noza krumpir je gotov)
2. isickat na kockice, posolit i zalit maslinovim uljem

gljive:

1/2 kapule
250 g gljiva
1 vrhnje za kuhanje
1 poma
1 zlica maslinovog ulja
basilike ili petrusimula
spl papar

1. na maslinovom ulju zazutitkapulu, dodat gljive i isickanu pomu.
2. posolit i poparit i cekat dok skoro sva tekucina ne ispari
3. dodat vrhnje za kuhanje i pustit da kuha 5 minuta

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails