srijeda, 7. siječnja 2009.

povrce-riza-piletina




400 g pilecih prsa (na kockice
100 g sampinjona
2 zlice maslinovog ulja
crvene paprike
papara
soli

1. piletinu i glive, posolit, poparit, zalit maslinovim uljem i crvenom paprikom. neka odstane tako 15 minuta
2. u dobro zagrijanu tecu dodat piletinu i gljive, dinstat (bez vode) dok vecina suga od sastojaka ne ispari (ili dok piletina ne bude gotova)

150 g (smrznutog) kukuruza
150 g (smrznutih) bizi
2 poriluka
2 mrkve
sol
1 zlica maslinovog ulja

1. mrkvu isickat na kockice, poriluk na kolutice
2. svo povrce dinstat (na srednjoj vatri) na 1 zlici ulja, posolit. cilo vrime drzite poklopac na ploci, jer ce se tako povrce dinstat u svojoj vodi i nema potrebe dodavat vode
3. kad je mrkva gotova, gotovo je i ostalo povrce. pomisat piletinu i povrce

180 g rize
1 zlica ulja
soli
4 dcl vode

1. stavit ulje u tecu, dodat rizu i sol. 2-3 minuta ostavit na vatri uz mjesanje, dok se riza ne ugrije
2. dodat vodu i stavit na najjacu vatru. na teci ostavit poklopac
3. kad voda uzavrije maknit poklopac i skroz smanjit vatru
4. dodat rizu u piletinu i povrce, sve dobro promisat. ostavit da stoji 10 minuta

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails