srijeda, 11. veljače 2009.

polpetice od crvene lece


ovo je recept iz knjige glyx djeta. polpetice su ukusne i tople i hladne, ja sam ih jela uz dinstane gljive, a mislim da bi bile ukusne i u sendvicu, umisto mesa.

200 g crvene lece
sol
2 mlade kapulice
1/2 vezice petrusimula
2 zlice bucinih sjemenki
1 jaje i jeda zumanjac
prezla
1/2 zlicice naribane korice od limuna
papar
sol

1. lecu kuhat u 350 ml posloljene vode. kad prokuha, smanjit vatru i stavit poklopac i pustit da kuha 15 minuta. iscidit i ohladit
2. fino isickat kapulicu, petrusimul i bucine sjemenke
3. pomisat sve sastojke i oblikovat 8 polpeta
4. u tavicu sa uljem pec polpete po 5 minuta sa svake strane

p.s. u receptu pise da se oblikuje 8 polpeta i ja sam to napravila, ispadnu prilicno velike. ali ja bi savjetovala da se ipak naprave manje polpetice- ja vise volim kad mi je hrskavije.

2 komentara:

Anonimno kaže...

Pravila sam ih jučer, super su mi. Samo sam zaboravila bučine sjemenke, ali drugi put ću s njima.
Patkica_ST

Sanja kaže...

hvala! mislim da bi bile fine i sa obicnom lecom ili od slanutka.
pozdrav iz varosa ;)

Related Posts with Thumbnails