utorak, 12. svibnja 2009.

rolada od piletine


1 pileca prsa (sa kosti)
parmezana u komadu
sunke
sol
papar
slatka crvena paprika
maslinovo ulje
timjan
maslo
1 male pelate

1. odvojit filete od kosti da ostane u jednom komadu, dobro istuc meso
2. ostavit da se marinira bar 2 sata u 4-5 zlica maslinovog ulja, sol, papar, crvena paprika i timjan
3. poslagat sunku po filetu, dodat naribanog (ili na fete) parmezana, malo vlasca i masla (prstima sam razdvojila maslo)
4. zarolat i zavezat spagom (ili uvatit cackalicama
5. na malo ulja popec rolat da uvati boju sa svih strana
6. dodat sickane pelate i oko 1,5 - 2 dcl vode
7. poklopljen o kuhat oko 30 minuta

uz to servirajte povrce po zelji. ja sam u rolat pokusala utrpat krcato parmezana i sunke, ali sve je bizalo vanka. bolje manje stavit, pa da i ostane u mesu :) muz kaze da mu se jako svidilo

2 komentara:

Maja Babić kaže...

Mnogo lepo!

Anonimno kaže...

Svaku roladicu u foliju i nema se problema sa curenjem , a sve ostane soćno ;)

Related Posts with Thumbnails