nedjelja, 30. kolovoza 2009.
brzi ljetni kolac
zadnja 2 tjedna sam ovaj kolac radila najmanje 5 puta. do sada ga nikako nisam uspila slikat, jer ga napravim navecer, i do jutra ga moj muz smaze. zapravo on kaze da nezna ko ga je pojeo, da je samo nesta kad ga je on isa jest :D prekjucer sam ga ponovo radila i A je dobija naputak da ga slika prije nego sta ponovo nestane. kolac je savrsen za pocetnike, jer nema pecenja, a nema ni puno kuhanja. u originalnoj verziji kolaca ide slag (hola, hopla i slicno tome), ali ja sam to zamjenila kiselim vrhnjem. svakako treba provat i sa slatkim vrhnjem, mislim da bi bilo jako fino. kolicine su za malu vatrostalnu zdjelu.
oko 30tak petit beurre keksi
1 puding od vanilje
550 ml mlika
5 zlica secera
1 kiselo vrhnje
1 kompot od visanja
1 preljev za torte
1. od pudinga, secera i 350 ml mlika napravite puding (prema uputama na kesici)
2. kad se puding malo ohladi (nakon 5 min) dodajte kiselo vrhnje i dobro promisajte
3. da dno posude stavite petit kekse i prelijte mlikom, da keksi omeksaju
4. pola kreme stavite na kekse, a onda na kremu opet poredajte kekse
5. drugi red isto prelijte mlikom, da keksi maloomeksaju
6. kad keksi upiju mliko dodajte ostatak kreme
7. poredajte na vrh iscjedene visnje
8. od 250 ml soka od visanja i preljeva napravite preljev za kolac (drzite se uputa)
9. ostavite u frizideru da se ohladi
ako zelite stavit slatko vrhnje, umisto kiselog, nek se puding hladi malo duze (ali pazite da se ne ohladi skroz, jer ce nastat grudvice kad budete misali slatko vrhnje i puding.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
2 komentara:
Super mi je ovaj kolač. Pravim sa piškotama koje se uopće ne trudim namočit mlijekom, jer sasvim fino omekšaju od vrućeg pudinga (isto stavim kiselo vrhnje). Šta bi ja dala da ga mogu pojest u takvim količinama. Debljam se čim ga vidim. :)
super idjea!mogla bi i ja stavit piskote :) ja sam ga ot tih par puta sta samradila provala 2 pinjura... ne namjeravam pricat o debljanju :lol:
Objavi komentar